Αρχική Blog Ταπητοκαθαριστήρια Καφαντάρη
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ταπητοκαθαριστήρια Καφαντάρη

print
email
Ταπητοκαθαριστήρια Καφαντάρη

Πώς να διατηρήσετε τα χαλιά σας καθαρά

Χαλιά: τα 10 μυστικά για το πώς να τα διατηρήσετε καθαρά

 

 

 

Κανόνας 1

Να σκουπίζετε συχνά το χαλί σας με την ηλεκτρική σκούπα. Να φροντίζετε όμως η σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας να είναι άδεια. Έτσι, διασφαλίζετε σε μεγαλύτερο βαθμό το να απομακρύνονται η σκόνη και οι μύκητες από το χαλί. Διαφορετικά, θα συνεχίσουν να διασκορπίζονται στον αέρα, όταν περπατάτε πάνω στο χαλί.

Κανόνας 2

Καλό θα ήταν να μην τοποθετείτε γλάστρες πάνω σε χαλιά και μοκέτες. Ο λόγος είναι πως η υγρασία που αναπτύσσεται γύρω από τα φυτά προκαλεί τη φθορά των χαλιών σας. Εάν όμως πάλι επιμένετε, υπάρχει λύση. Χρησιμοποιήστε για όλες τις γλάστρες βάσεις από πλαστικά ή γυάλινα πιατάκια.

Κανόνας 3

Εάν το χαλί σας λερώθηκε και ο λεκές είναι λιπαρός, τότε αντιμετωπίστε τον ως εξής: Μουλιάστε το σημείο του λεκέ με ένα σφουγγάρι, τρίψτε τον με μαγειρική σόδα και αφήστε το χαλί όλο το βράδυ να την απορροφήσει. Την επόμενη ημέρα καθαρίστε το σημείο αυτό με την ηλεκτρική σκούπα.

Κανόνες 4

Και η απολύμανση του χαλιού σας μπορεί να πραγματοποιηθεί με σόδα. Απλώστε στην επιφάνειά του ένα ελαφρύ στρώμα σόδας, αφήστε το για μισή ώρα και σκουπίστε το με την ηλεκτρική σκούπα.

Κανόνας 5

Ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσετε την επιφάνεια ενός χαλιού είναι η αμμωνία. Διαλύστε σε ένα φλιτζάνι νερό 2 κουταλιές αμμωνία. Ραντίστε το μείγμα αυτό και να είστε σίγουροι πως οι δυσάρεστες οσμές από τα χαλιά θα απομακρυνθούν.

Κανόνας 6

Εάν θέλετε να φρεσκάρετε το χαλί σας, βάλτε σε ένα μπολ 3 κούπες νερό και 1 κούπα λευκό ξύδι. Το ξύδι θα αναζωογονήσει τα χρώματα στο χαλί σας και συγχρόνως θα αντιμετωπίσει τους τοπικούς λεκέδες. Στην περίπτωση που υπάρχουν δύσκολοι λεκέδες, προσθέστε στο παραπάνω μείγμα ακόμη μία κούπα λευκό ξύδι.

Κανόνας 7

Εάν επιθυμείτε και οι μοκέτες σας να αποκτήσουν ξανά λάμψη ψεκάστε τες με λίγο νερό και ξύδι και κατόπιν, σκουπίστε τες με την ηλεκτρική σκούπα.

Κανόνας 8

Τα χειροποίητα χαλιά θέλουν ειδική φροντίδα. Ποτέ μην αφήσετε ένα χειροποίητο χαλί να μουλιάσει. Στεγνώστε το όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, γιατί υπάρχει κίνδυνος κάποιο χρώμα να ξεβάψει και να λερώσει τα υπόλοιπα και η υγρασία που θα αναπτυχθεί να φθείρει το πέλος του χαλιού ακόμα και να το σαπίσει.

Κανόνας 9

Η απομάκρυνση ενός λεκέ προϋποθέτει την άμεση κινητοποίησή σας. Σιγουρευτείτε ότι τα χρώματα είναι ανεξίτηλα πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση στο χαλί.

Κανόνας 10

Τα συνεργεία καθαρισμού χαλιών προτείνουν όλα τα χαλιά και ιδιαιτέρως τα χειροποίητα να πλένονται αποκλειστικά σε εξειδικευμένα ταπητοκαθαριστήρια 1 με 2 φορές το χρόνο!

Έχει διαβαστεί 8306 φορές

Κατασκευή Ιστοσελίδας WEB-INFOX.GR & KENTRODIAFIMISIS  2005-2024